Call4Service
Yhteydenottolomake
+358 9 7599 330 Soita meille Maksuton puhelinnumero
Abloy picture Vellu ja Simo trukkikuva
Kompaktit, ketterät ja turvalliset trukit

Abloy Oy valitsi Jungheinrichin turvalliset litiumionitrukit

Abloy Oy uudisti varastotoimintaansa layoutin ja trukkikalustonsa suhteen. Kapeat ja korkeat käytävät asettivat haasteita trukkikaluston hankintaan. Tuotteiden turvallinen ja ketterä keräily piti onnistua seitsemästä metristä asti. Litiumioni mahdollisti trukkien kompaktin koon ja ketterän käytön.

Abloyn toimipiste Joensuussa

Abloy Oy on suomalainen lukitusvalmistaja ja on osa ASSA ABLOY -konsernia, joka on kansainvälisesti johtava toimija kulunhallintaratkaisuissa. Abloylla on myyntiä yli 90:ssä eri maassa ja viennin osuus onkin tärkeässä roolissa. Laaja tuotesegmentti on ollut yrityksen vahvuus jo pitkään niin kotimaan kuin ulkomaan kaupassa. Abloy keskittyy kuluttajatuotteiden lisäksi erityisesti ammattimaisten loppukäyttäjien lukitusturvallisuuteen. Sähköisesti hallittavia tuotteita tulee yhä enemmän Abloyn tuotevalikoimaan, mutta mekaaniset lukitusjärjestelmät ovat edelleen suosittuja ja niillä on tasainen kysyntä. Digitalisaatio on merkittävä osa lukitusmaailmaa, toteaa logistiikkapäällikkö Veli-Pekka Kyllönen Abloy Oy:lta.

Tutustu lisää yritykseen: Abloy Oy >>

Abloy picture Vellu Quote
Veli-Pekka Kyllönen
Logistiikkapäällikkö

"Litiumpinkkareissa on hyvää niiden noin 15 cm lyhyempi kokonaismitta ja latauskaasuja ei vapaannu. Korkeakeräilijät ovat puolestaan oikeasti ihan erinomaisia koneita ja laadullisesti hyviä laitteita."

Abloy Oy:n uusi layout sekä Jungheinrichin litiumionitrukit ja sähkötrukit

Abloy etsi uusia trukkeja ominaisuuksien perusteella. Uusien koneiden tuli sopia käytettäväksi Abloyn varaston uuteen layouttiin. 

Ominaisuuksien puolesta trukkikaluston oli oltava kompakti, koska varasto oli suhteellisen kapea. Varaston ahtaus ja käytävien kapeus vaati trukeilta ketteryyttä. Abloyn varastolla työskennellään kahdessa vuorossa, joten sähkötrukeissa käytettävien akkujen varausominaisuudet tuli onnistua joustavasti ja ennenkaikkea helppokäyttöisesti.

Sähkötkäyttöisten trukkien oli oltava paitsi turvallisia, ketteriä ja energiatehokkaita niin myös ympäristöystävällisiä ja Abloyn arvoihin sopivia. Lisäksi tuotteiden keräilyn piti onnistua seitsemän metrin korkeudesta asti. Trukkiratkaisua haettiin myös make-to-order kasaustavaroiden puolelle, missä tuotteita toimitetaan tehtaalta lähettämöön ja lähettämöstä tuotteet lähtevät viimeistään 24 tunnin kuluttua asiakkaille. Ratkaisulla piti pystyä purkamaan autot, hyllyttämään tuotteet, ottamaan tuotteet varastosta ja lastata autot jouhevasti. Näiden sähkötrukkien akkuteknologiana Abloy toivoi olevan litiumionitekniikka.

Abloy picture Vellu ja Simo

Abloyn ja Jungheinrichin yhteistyö tiivistettynä

Jungheinrichin litiumionikäyttöiset ja turvalliset trukkiratkaisut vastaamaan Abloy Oy:n tarpeita

Abloy picture pinkkarit Lähettämön puolelle nopean tavaran liikuttelun ratkaisuksi muodostuivat kestävää kehitystä edustavat POWERLiNE-tuoteperheeseen kuuluvat ERC 216zi -pinontavaunut litiumioniteknologialla. Niiden kiinteät ajotasot sekä ohjaamon teräksiset turvakaaret tekevät työnteosta paitsi ergonomista, niin myös erittäin turvallista. Tämän lisäksi litiumioniakkuteknologian avulla mahdollistettiin litiumionitrukkien kompaktit ulkomitat. Pinontavaunuissa on kiinteä varaaja, jonka avulla Abloy Oy voi suorittaa litiumioniakun varaamisen johevasti suoraan verkkovirrasta ilman erillisiä varauspisteitä esimerkiksi taukojen ja vuoronvaihtojen välissä.
 

Trukkien huolenpitosopimuksella varmistettiin litiumionitrukkien vaivaton käyttö. Tämän avulla Abloyn ei tarvitse itse huolehtia trukkien määräaikaishuolloista, vaan kaikki huollot ja raportit suoritetaan Jungheinrichin toimesta automaattisesti.

"Aluksi hankimme pienen määrän koneita Jungheinrichilta ja katsoimme miten trukki toimii ja minkälainen huolto on - ja kyllä huolto on meitä hyvin palvellut. Nykyään meillä on käytössä noin 20:ntä konetta Jungheinrichilta." - Veli-Pekka Kyllönen, Logistiikkpäällikkö, Abloy Oy.

Abloy Mika Mertanen
Mika Mertanen
Logistiikkaesimies

"Koneet ovat olleet hyviä meidän tarkoitusta varten eikä tarvitse varata kesken vuoron. Pystyy ajamaan koko vuoron ja sitten laturiin vuoron päätteeksi. Korkkareitahan ei tarvitse ladata kuin noin kerran viikossa, että akku kestää kyllä hyvin."

Abloy picture työntömasto ja keräilytrukki Jungheinrichin energiatehokkaat sekä sähkökäyttöiset korkeakeräilytrukit EKS 310 ja keräilytrukit EKS 210 vastasivat keräilykorkeuden, turvallisuuden ja ulkomittojensa puolesta erinomaisesti Abloy Oy:n tarpeita. 
 

Varaston puolelle ratkaisuksi tuli myös ETV 214 työntömastotrukki, jolla voidaan operoida ja purkaa hyllyjä korkeakeräilytrukin ohella. Korkeakeräilijän avulla koko lavaa ei tarvitse nostaa alas, vaan viedä koneen käyttäjä tavaran luo keräilyä varten.

 

Abloy picture kivet

Veli-Pekka Kyllönen
Logistiikkapäällikkö

"Erityisen tyytyväinen olen ollut Jungheinrichin huoltoon. Siellä on ammattitaitoinen huoltomies, joka meitä on käynyt palvelemassa. Meillähän on huoltosopimuksella nämä koneet eli nämä automaattisesti käydään huoltamassa, kun sen aika on."

Mitkä olivat Jungheinrichin tärkeimmät hyödyt ja aikaansaannokset Abloylle?

Energiatehokkuus, turvallisuus, joustavuus, ketteryys ja huollon toimivuus

  • Pinontavaunujen 15-30 cm lyhyempi kokonaismitta, kiitos integroidun litiumionitekniikan.
  • Korkekeräilytrukkien sopivuus ulkomittojen ja keräilykorkeuden puolesta Abloyn varastoon.
  • Turvallisuus ja työergonomia uudelle tasolle. Teräksiset turvalaidat ja turvaohjaamo mahdollistaa trukkien turvallisen käsittelyn ja onnettomuuksien ehkäisyn.
  • Pinontavaunujen, työntömastotrukkien ja korkeakeräilijöiden ketterä käyttö.
  • Joustava akkujen varaaminen litiumionitekniikan avulla suoraan verkkovirrasta.
  • Akkujen varauspaikka ei vaadi paljon neliöitä, kun Jungheinrichin koneet eivät tarvitse ilmastoitua varauspistettä, jossa varauskaasut kerättäisiin pois.

  • Asiantunteva huolto. Ensiksi Abloy hankki Jungheinrichilta pienen määrän koneita ja katsoivat miten kone toimii ja minkälainen huolto on.
  • Nykyään Abloylla on noin 20:ntä konetta Jungheinrichilta.


Abloy Oy luottaa Jungheinrichin trukkiratkaisuihin! 

Tutustu lisää POWERLiNE -tuotteisiin, kiinteällä ajotasolla varustettuun li-ion pinontavaunuun, korkeakeräilytrukkiin sekä työntömastotrukkiin:

Katso muita asiakaskokemuksia sekä asiakastarinoita Jungheinrich Suomesta:

Tarvitsisiko sinun varastosi trukkien tai muiden sisälogistiikkatuotteiden osalta päivitystä?

Vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Pyydä yhteydenottoa jo tänään!

Ota meihin yhteyttä

Yhteydenotot lomakkeella tai puhelimitse

Ota yhteyttä

Abloy picture kivet (1)

 

Onko sinulla kysyttävää?